Opština Mali Zvornik očekuje posetu predsednika Vučića na proleće, prilikom otvaranja fabrike tekstila

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izjavio je da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić juče nije posetio Mali Zvornik, jer je planirano da to učini na proleće, prilikom otvaranja pogona za proizvodnju tekstila, koji u ovoj opštini, uz podršku Republike Srbije, pokreće investitor iz Turske i u kojem posao treba da dobije nekoliko stotina ljudi.

On je zahvalio predsedniku države na svemu što je do sada učinio za Mali Zvornik i njegove građane, kao i na podršci koju lokalna zajednica može da očekuje ubuduće. Jevtić je istakao da je na jučerašnjem skupu u Šapcu, kojim je, u okviru kampanje „Budućnost Srbije”, okončana Vučićeva poseta Mačvanskom okrugu, bilo više stotina Malozvorničana, koji su išli da dočekaju predsednika republike i pruže podršku politici koju vodi.

„Poseta predsednika Vučića Malom Zvorniku izostala je ovog puta, ali je očekujemo na proleće, prilikom otvaranja fabrike tekstila, koju, uz podršku Republike Srbije pokreće turska kompanija „ Maydenim tekstil”. Dobili smo uveravanja da će predsednik Srbije našu opštinu posetiti prilikom tog važnog događaja, koji će, posle dugo vremena, u našoj opštini omogućiti zaposlenje velikog broja ljudi, rekao je Jevtić, napominjući da opština Mali Zvornik uz podršku države realizuje i druge projekte značajne za opstanak i razvoj mesta, među kojima i sanaciju i rekonstrukciju kulturno – istorijskog objekta „Podzemni grad Karađorđevića”, u koji je iz budžeta Republike Srbije uloženo 32 000 000 dinara.

Predsednik Jevtić podsetio je sugrađane da je Vučić juče u Šapcu rekao da ovog puta u Mačvanskom okrugu nije posetio samo Mali Zvornik, ali da i za njegove žitelje ima dobre vesti, da će ova opština posle 42 godine imati prvu fabriku – turskog investitora koji će zaposliti 400 ljudi.

„Ja sam danas obišao gotovo sve opštine Mačvanskog okruga, samo u Malom Zvorniku nismo bili, ali i za Mali Zvornik imam dobre vesti, dobre vesti, jer i tamo ćemo posle 40 – 42 godine imati prvu fabriku turskog investitora, koji će zaposliti 400 ljudi, i oni su već uzeli prostor u Malom Zvorniku”, rekao je Vučić.