Objavljen Istorijski časopis opštine Mali Zvornik

Projekat „Istorijski časopis opštine Mali Zvornik” uspešno je završen i odštampan u nekoliko stotina primeraka.

Organizator projekta bila je NVO „Udruženje građana za proučavanje prošlosti i narodne tradicije na području opštine Mali Zvornik”, dok je projekat finansiran iz budžeta opštine Mali Zvornik.

U časopisu je objavljen jedan deo nepublikovane istorijske građe, i hronološki su prikazana dešavanja na teritoriji naše opštine kroz istoriju.

„Udruženje građana za proučavanje prošlosti i narodne tradicije na području opštine Mali Zvornik” zahvaljuje se svima koji su učestvovali i sarađivali na projektu, a kako materijala za publikacije ovog tipa ima u velikim količinama, nadaju se nastavku štampanja časopisa na godišnjem nivou i objavljivanjem preostalih neispričanih priča.

Tekstove su pripremili članovi udruženja: Slobodanka Pavić, Nebojša Mićić, Rade Novaković, Predrag Spasojević, Drago Galić i Milica Pavić. Profesor istorije Slobodanka Pavić predvodi udruženje građana kojem je osnovni cilj proučavanje istorije i čuvanje narodne tradicije opštine Mali Zvornik, a zasluge za obradu i dizajn časopisa pripadaju Milici Pavić.

http://www.malizvornik.info/?p=14963