Održavanje

JKP BOGATIĆ ODGOVORNO RADI SVOJ POSAO: Održavanje groblja, poboljšanje prilaza, renoviranje kapele, povećanje kapaciteta grobnih mesta, video nadzor…

Opštinsko groblje u Bogatiću povereno je Javnom komunalnom preduzeću „Bogati“ na upravljanje i održavanje još od 1984.godine. Ovo preduzeće vrši opremanje, kako bi povećalo kapacitet, sigurnost, kao i poboljšanje prilaza samom groblju i prohodnost kroz isto.

Na parceli groblja u prethodnom periodu asfaltiran je put koji prolazi kroz groblje, a u toku ove kalendarske godine izvršena je parcelacija novih grobnih mesta, što povećava kapacitet grobnih mesta, a samim tim povećava prihode od naplate grobnih mesta, koje vrši J.K.P „BOGATIĆ“ Bogatić.

Iz ovog preduzeća za Mačva Sky Info kažu da su u toku rekonstruktivni radovi na kapeli, zatim zamena dotrajale stolarije kao i zamena dotrajalih delova.

– U kapeli se vrše svi verski obredi, a takođe je opremljena i sa video nadzorom, kako bi se imao pregled situacije na groblju, s tim što će u narednom periodu i video nadzor biti poboljšan, kako bi se povećala efikasnost istog. Na groblju se izvode i radovi oko ograđivanja groblja, kako bi bilo smanjena mogućnost neopravdanih ulazaka na groblje – kažu iz JKP Bogatić.

U toku je postavljanje izlivenih stubova i zatezanje žice, što bi zaštitilo u velikoj meri grobnu parcelu i smanjilo mogućnost nasilnih upada na groblje, što je u nekim prethodnim periodima bila praksa.

Parcela će biti i proširena, s tim što će i prošireni deo, takođe biti ograđen, kada bude priveden nameni.
Groblje se redovno održava,  kosi i čisti prema planu i rasporedu nadležnih službi, istakli su u upravi preduzeća.

(Mačva Sky Info)