Učešće

Turistička organizacija opštine Bogatić i mačvanski proizvođači na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu

Sajam etno hrane i pića otvoren je danas u Beogradu. Na 11. po redu najznačajnijoj regionalnoj smotri proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda svoje učešće uzela je i Turistička organizacija opštine Bogatić, zajedno sa mačvanskim proizvođačima zdrave hrane i pića. Tradicionalne proizvode hrane i pića iz Mačve na ovom Sajmu predstavljaju

Na štandu Turističke organizacije opštine Bogatić:

Seosko turističko domaćinstvo „Gačića magaza“

Poljoprivredno domaćinstvo „Lacković“, Klenje

Poljoprivredno domaćinstvo „Gajić“, Bogatić

Poljoprivredno domaćinstvo „Mačvanski špajz“, Sovljak

Poljoprivredno domaćinstvo „Stanisavljević“, Sovljak

Mačvanska srednja škola, Bogatić

Na štandu Privredne komore:

Poljoprivredno domaćinstvo „Budimirović“, Glušci

Po rečima Vladana Popadića, direktora TOO Bogatić, već prvog dana mačvanski štandovi bili su izuzetno posećeni, a  učenici Mačvanske srednje škole kažu da su gosti veoma zadovoljni  ukusom čokoladnih kolača od trošnog testa i etno kolačima, koje su oni danas pripremali.

Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 19 sati, a poslednjeg dana do 17 sati. Na ovoj 11. Sajamskoj smotri predstaviće se oko 400 učesnika sa više od 2.000 prehrambenih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista, za građane ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. TOO Bogatić obezbedio je besplatan odlazak za 50 učenika i profesora Mačvanske srednje škole koji će Sajam posetiti sutra. Svečano zatvaranje manifestacije je 26. novembra.

(Mačva Sky Info)