Svaka vam čast!

BRAVO, ŠAMPIONKE!!! Odbojkašice Srbije prvakinje sveta, u finalu pala Italija sa 3:2 u setovima!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas Svetsko prvenstvo u Japanu, pošto je u finalu pobedila Italiju sa 3:2 u setovima.

Srbija je do prve istorijske zlatne medalje na Svetskom prvenstvu došla rezultatom ;21:25, 25:14, 23:25, 25:19 i 15:12.

Počelo je loše po izabranice Zorana Terzića i izgubljenim prvim setom koji je možda bio odigran i najslabije na celom prvenstvu.

Ipak, uzvraćeno je neverovatnom kanonadom Tijane Bošković i Brankice Mihajlović u drugom setu, kada je prosto smazana Italija.

I onda je krenula borba nerava i živaca. Naše su popustile u samom finišu trećeg seta, ali su potom se podigle sjajno u četvrtom, konstantno bile u vođstvu, a fantastični servisi Mihajlovićeve i Veljkovićeve su nam doneli izjednačenje.

Na kraju je, apsolutno opravdano morao da odlučuje taj peti set, a u njemu neverovatna drama.

Krenule su Italijanke dobro, ali potom počele da greše i dozvolile našima da povedu, da bi potom opet one otišle sa prednošću na tehnički tajm-aut posle koga ne teren izlazi furiozna Srbija.

Sigurna igra u odbrani, sa minimalnim greškama, puna samopouzdanja Tijana Bošković, Brankica Mihajlović neumoljiva u napadu i to je bio recept za pobedu i istorijsko svetsko zlato.

Najbolja u našem timu bila je Tijana Bošković sa 26 poena, a pratila je Brankica Mihajlović sa 19. Zlata vredni su bili blokovi Stefane Veljković i Milene Rašić koje su osvojile po 10 poena.

Za najbolju igračicu Svetskog prvenstva proglašena je reprezentativka Srbije Tijana Bošković.

Redakcija portala Mačva Sky Info čestita našim zlatnim devojkama ovaj istorijski uspeh.

(Mačva Sky Info/Espreso)