Srbija prolazi kroz napredak

MARKO ĐURIĆ U ŠAPCU: Mi smo zemlja vrednih i pametnih ljudi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić bio je u Šapcu i tom prilikom je govorio o dijalogu sa Prištinom, kompromisima, ali i lokalnim političkim temama.

– Svakako nismo blizu rešenja po pitanju Kosova. Trudimo se da dođemo do kompromisnog rešenja kojim bismo zaštititli naše sunarodnike na Kosovu. Pomak je što prvi put imamo povlačenje priznanja Kosova od država i to je vrlo značajno. U prethodne četiri godini smo potpuno obnovili 42 crkve i manastira, izgradili smo 888 kuća i stanova, što je ogromna brojka, i što je izuzetno značajno za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji – rekao je Đurić gostujući u emisiji Otvoreni studio na TV AS.

 

On je osudio politiku Prištine i nazvao je „politikom dugih cevi“, a opoziciju je okarakterisao kao grupaciju koju zanima samo vlast.

– Opozicija se okuplja oko ideje da zgrabe vlast, ali građani Srbije nisu naivni, trude se da zaštite i očuvaju oporavak koji smo započeli u Srbiji. Mi smo zemlja sa velikim šansama i ljudskim resursima. Mi smo narod vrednih, sposobnih i umnih ljudi. Vidim Srbiju za nekoliko godina, kao zemlju koja je snažnija od bilo koje zemlje iz našeg okruženja i koja će prestići druge – rekao je Đurić i podsetio da imamo najviše stranih investicija u regionu.

 

(Mačva Sky Info, TV AS)