Nastup poslanika SNS

VIŠE NIKO U ŠAPCU NE VERUJE ZELENOVIĆU I PETROVIĆU: Dr Boban Birmančević o aferama šabačke vlasti

– Dušan Petrović i Nebojša Zelenović još zapošljavaju stranačke aktiviste, bez odobrenja Vlade Srbije, i pored toga što je budžetska inspekcija fizički prisutna u Gradu Šapcu – rekao je dr Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik Gradskog odbora Srpska napredne stranke u Šapcu u emisiji Gost Kopernikusa na TV Kopernikus.

– Budžetska inspekcija je u Šapcu već nekoliko meseci, došli su po mojoj prijavi, na osnovu niza nepravilnosti. Mera zabrane zapošljavanja je ovde prekršena mnogo puta, i zato je inspekcija i došla u grad, i pokušava da ustanovi koliko je budžet Šapca oštećen i koliko je potrošeno na zapošljavanje koje nije urađeno u skladu sa zakonom. Očekujemo u toku iduće nedelje informacije od inspekcije, kad je reč o njihovoj kontroli. Ja ću te cifre dobiti i obavestiću građane koliko je budžet oštećen – rekao je Birmančević, i dodao da je nastavljeno sa zapošljavanjem bez odobrenja Vlade Srbije.

– Zapošljavaju stranačke kadrove, ljude koji su na njihovim spiskovima političkih aktivista, koji su radili u interesu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. Pred dolazak budžetske inspekcije otpustili su 66 zaposlenih koji su na ta mesta i došli bez odobrenja. I pored budžetske inspekcije koja je fizički u gradskoj upravi, oni su zaposlili još nekoliko ljudi. Ako su aktivisti doneli 100 glasova, ako su lobirali i kupovali glasove, oni su „dužni“ da ih zaposle, bez obzira na to što oni krše sve zakonske norme – rekao je Birmančević. 

Narodni poslanik Birmančević je zatim govorio o neispunjenim predizbornim obećanjima Zelenovića i Petrovića, i tome da posle 18 godina više niko ne veruje ovoj dvojici, te da niti jedna gradska mesna zajednica nije glasala za Zelenovića i Petrovića na nedavnim izborima za savete mesnih zajednica.

Birmančević je govorio i o neuspehu referenduma koji je organizovala šabačka vlast, kao i o pritisku na zaposlene u javnim preduzećima i ostale građane Šapca, kao i o „sistemu koji su Petrović i Zelenović napravili, a koji služi za izvlačenje para iz budžeta grada“. On je pomenuo da mnoge mesne zajednice u Šapcu nemaju osnovnu infrastrukturu, kao što su vodovod i kanalizacija. 

On je govorio i o svim drugim aktuelnim temama društveno-političkog života u Šapcu.

Pogledajte celu emisiju:

(Mačva Sky Info/Kopernikus)