Samo u jednoj godini milion i 300 hiljada

PROFESOR KNJIŽEVNOSTI SOVRANIJE ČONJAGIĆ dobijao novac iz gradskog budžeta kao EKSPERT ZA PRIVREDU

Antikorupcijski portal Embargo piše o ulozi Sovranija Čonjagića u dešavanjima u političkom životu u Šapcu.

Kako piše Embargo, Sovranije Čonjagić, po zanimanju proofesor srpskog jezika, godinama je iz budžeta uzimao platu, penziono i socijalno osiguranje, da bi pre nešto više od godinu dana bio svečano imenovan za direktora “Slobodne zone Šapca”!? Nema profesorsku karijeru, ali zato ima političku, biznis, iako je teško uopšte zamisliti šta ovaj čovek može u privredi Šapca da radi, piše Embargo.

Kako antikorupcijski portal Emabrgo nezvanično saznaje, budžetska inspekcija je došla u posed i “slučaja Čonjagić”, odnosno imala je uvid u sva njegova zanimanja u Gradskoj upravi Šapca, kao direktni uticaj njegove političke aktivnosti.

Raspoređivanjem na poslove za koja nije imao stručne niti radne kvalifikacije gradonačelnici Šapca, (ranije Milošević, a kasnije Zelenović) učinili su ozbiljne prekršaje iz Zakona o radu, pogotovo što je Čonjagić raspoređivan na poslove za koje je morao imati položen državni ispit!?

Sovranije Čonjagić je rešenjem broj:112-193/2012 od 10.12.2012. godine, koje je potpisao gradonačelnik grada Šapca Miloš Milošević postavljen za pomoćnika gradonačelnika za sport i kulturu, na kojoj se nalazio sve do 31.05.2016. godine, kada je novi gradonačelnik grada Šapca, Nebojša Zelenović ( zna se po čijem nalogu) doneo rešenje broj: 118-11/2016-13 od 31.05.2016. godine, kojim se Sovranije Čonjagić razrešava dužnosti pomoćnika gradonačelnika za sport i kulturu.

Rešenjem broj 110-65/2016-16 od 02.06.2016. godine, koje je izdao načelnik Gradske uprave grada Šapca, Sovranije Čonjagić, profesor jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika, koji je razrešen dužnosti pomoćnika gradonačelnika grada Šapca, raspoređuje se u Gradsku upravu grada Šapca, u Odeljenje za društvene delatnosti i privredu, na radno mesto saradnik za praćenje investicija. Ali, počev od 01.06.2016. godine, imenovani se obavezuje da položi državni stručni ispit za rad u organima državne uprave u roku od šest meseci od dana imenovanja. Rešenje je potpisao načelnik Gradske uprave Jovan Nedeljković.

Rešenjem od 22.07.2016. godine, koje je izdao načelnik Gradske uprave grada Šapca, Sovranije Čonjagić, zaposlen u Gradskoj upravi grada Šapca u Odeljenju za društvene delatnosti i privredu raspoređen na radno mesto –saradnik za praćenje investicija raspoređuje se na poslove i zadatke načelnika Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj počev od 01.08.2016. godine.

Ali to nije sve…

Ceo tekst pročitajte ovde.

(Mačva Sky Info/Embargo)