Muk

ZELENOVIĆ SE PARALISAO OD STRAHA: ŠABAČKOM GRADONAČELNIKU portal Embargo uputio 7 preciznih pitanja, kao odgovor stigla je jedna JEDNA NEMUŠTA REČENICA!

Redakcija antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo “po ko zna koji put” pokušala je da potraži odgovore od gardskih vlasti Šapca i od gardonačelnika lično, na ona pitanja koja su od izuzetne važnosti za život svojih sugrađana, a izgleda i za rad istražnih organa koji već odavno debelo češljaju poslovne knjige zbog čega je u redovima lokalne vladajuće koalicije odavno zavladala panika i licitiranje, ko će prvi krenuti “ na malo duži službeni put”?!

Pitanja za gradsku Upravu i gradonačelnika

Poštovani,

Nadamo se da ćete u duhu profesije kojom se trenutno bavite, odgovoriti na nekoliko pitanja od javnog značaja:

  1. Kako je moguće da za 2015. godinu niste imali ni dinara kirije na osnovu zakupa za 72 stana u vlasništvu Grada?
  2. Da li su kirije plaćane u 2016.i 2017., 2018.godini?
  3. Ko živi u njima, na osnovu kog pravnog osnova? Ko je i na osnovu čega otkupio gradski stan?
  4. Na kojim su lokacijama stanovi?
  5. Zbog čega je lokacija vašara premeštena na zonu NATO bombardovanja? Imate li dokaz da nema radijacije na tom prostoru?
  6. Da li je tačno da je vašar prodat? I kome? Bez tendera?
  7. Zašto izbegavate da dajete odgovore antikorupcijskom i neprofitnom portalu embargo, pa makar i u formi demantija?

U Beogradu, 17.09.  Uredništvo Embarga

Dan kasnije, na redakcijski mejl stigao je odgovor iz Uprave grada Šapca. Prenosimo ga u celosti:

Retorika portala Embargo ne uvažava pravila objektivnog informisanja i ne ispunjava etičke standarde profesionalnog postupanja.

Zato ne možemo odgovoriti na postavljena pitanja.

U potpisu kabinet gradonačelnika Šapca. 

Šta reći posle ovakvog odgovora gradonačelnika Nebojše Zelenovića i njegove svite! Na konkretna jasna i direktna pitanja, sa konkretnim materijalnim činjenicama – oni odgovaraju retorikom?!

Šta je za Vas gospodo “zulumćari” retorika, pita se Embargo?

Izgleda gospodine Zelenoviću, navodi portal, u atmosferi opšteg straha (a zna se, da se plaši samo onaj koji ima za to razloga?!) sasvim ste se pogubili u jezičkoj terminologiji, “udavili u retorici” koju je još pre više od dve hiljade godina prvi koristio Homer, pa  Platon u dijalogu Gorgija, da bi ga konkretno objasnio Aristotel.

Poštovana gospodo, retorika je veština pronalaženja  najboljih sredstava za ubeđivanje, a antikorupcijski portal Embargo nije se bavio niti se bavi ikakvim ubeđivanjem, već samo iznošenjem suvih činjenica! A, ako želite da nešto naučite o retorici, morate čitati Platona, Aristotela, Sofiste, Cicerona… Onda biste videli jasnu razliku…

Ali, Vi tu razliku ne vidite, samim tim što tekstovi Embarga nisu nikakva retorika, nego prikazivanje činjenica onakvim kakvim zaista jesu, a one su više nego porazne za sve vas u Gradskoj upravi Šapca!

Uostalom, ako iko od Vas „ode na službeni put“ imaće verujemo dovoljno vremena da nauči bar nešto o retorici, Aristotelu, Platonu,Ciceronu…

Za utehu nam je, da nismo jedini čija „retorika“ smeta gradonačelniku. Odbio je i televiziju Kopernikus, dok ga, za sada, prestonički mediji zaobilaze u širokom luku…

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da će 6. novembra u Strazburu, pred Komisijom za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope (SE), govoriti o pritiscima na opozicione lokalne samouprave u Srbiji.

Rekao je da je dobio zvaničan poziv od SE i da će na sednici kongresa govoriti o stanju političkih prava i prava građana u Srbiji, sa posebnim osvrtom na lokalni nivo.

– Taj poziv je proistekao iz pisma koje je predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, koje smo podržali Stamatović i ja, uputio SE, a to je bio predmet razgovora u Istanbulu – rekao je Zelenović na konferenciji za novinare u Medija centru.

Ostatak teksta pročitajte ovde

(Mačva Sky Info, Embargo.rs)