Dobrotvorka

ŠABAČKA BOLNICA DOBILA VREDNU DONACIJU: Ruža Popović poklonila dušeke za dečje odeljenje (VIDEO)

Dečje odeljenje Opšte bolnice Šabac dobilo je vrednu donaciju: Ruža Popović, predsednica Fondacije Humano srce Šapca, koja je ceo radni vek provela na ovom odeljenju, donirala je dušeke za 20 velikih kreveta u vrednosti od oko 120.000 dinara.

Kako je istakla, u pitanju je lična donacija, kojom je, zahvaljujući srećnim okolnostima, i ovog puta mogla da pomogne svoju drugu kuću.

– Smatram da je zdravstvo epicentar svakog društva. Ulaganje u zdravstvo je ulaganje u ljudske resurse, a to je dobitak na svim nivoima. Znači mi ovo mnogo, jer ja nisam prekinula niti sa mojom ustanovom u kojoj sam radila, naročito sa dečjim odeljenjem. Tu sam provela pola života, odnosno 30 godina. Mnoge velike uspomene me vežu za dečje odeljenje. Svakako, zahvaljujući srećnim okolnostima, pomažem mom odeljenju i uvek ću to činiti – rekla je Ruža. 

Prema rečima dr Slobodana Popovića, direktora Opšte bolnice Šabac, Ruža Popović prisutna je svakog trenutka čineći neko dobro delo.

– Ovom prilikom hteo bih da se zahvalim gospođi Ruži i njenoj porodici na svesrdnoj pomoći, jer nam je ona neophodna u vremenima kad hoćemo da unapredimo i uslove i zdravstvenu uslugu u ovoj ustanovi – rekao je Popović. 

Novom opremom zadovoljni su i roditelji dece koja leže na dečjem odeljenju.

– Znači nam mnogo, naravno, ima dosta bolesne dece. Moje dete je ovde večeras. Znači da je mekano, čisto, udobno, znači nam mnogo – kaže Milica Matić, roditelj iz Vukošića. 

Kako je istaknuto, saradnja će se nastaviti akcijom koja će se realizovati 5. oktobra, kada će iz švajcarskog Lugana krenuti kamion sa 50 kreveta i 70 dušeka put šabačke opšte bolnice.

Pogledajte prilog KCN:

(Mačva Sky Info/KCN)