Prepiske

Gradonačelniku Nebojši Zelenoviću dogorelo do nokata, očajnički traži pomoć javnosti, direktora RTS-a, od onih, sa kojima se “ nije talio” kad je trošio pare iz gradske kase!?

Poštovani,

U Medija centru u Beogradu juče je održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obavestio javnost da je pozvan da 6. novembra u Strazburu pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope izvesti o pritiscima na opozicione lokalne samouprave u Srbiji u okviru debate „Gradonačelnici pod pritiskom“.

O problemima sa kojima se susreću opozicione lokalne samouprave govorili su juče na koferenciji u Medija centru i predsednici opština Paraćin i Čajetina.

 

S obzirom na to da novinari RTS-a, javnog medijskog servisa svih građana Srbije, nisu prisustvovali ovom događaju i o predstavljenim činjenicama izvestili javnost, gradonačelnik Šapca uputio je pismo generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću čiji sadržaj možete videti u prilogu ovog mejla.

S poštovanjem,
Milica Savić
Kabinet gradonačelnika Šapca

Poštovani gospodine Bujoševiću,

U četvrtak, 20. septembra, u Medija centru u Beogradu, održana je konferencija za novinare o predstojećem Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. Ova sesija će biti održana 6. novembra, u okviru teme “Gradonačelnici pod pritiskom”, o zloupotrebi vlasti i urušavanju građanskih i političkih prava i sloboda. O ovim nemilim pojavama u Srbiji, na strazburskom Kongresu, izvestilac ću biti ja, kao gradonačelnik Šapca i predsednik parlamentarne stranke Zajedno za Srbiju.

Na konferenciji za novinare učesnici su bili i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke, te Milan Stamatović, dugogodišnji predsednik opštine Čajetina. Kao što Vam je verovatno poznato, ni u jednoj od ovih lokalnih samouprava Srpska napredna stranka nije na vlasti. RTS, kao javni servis, blagovremeno je pozvan na ovu konferenciju za novinare. Ali, niste se pojavili!

Zakonom o javnim medijskim servisima, građani Srbije plaćaju taksu za javne medijske servise, a obaveza Radio televizije Srbije, i Vas kao direktora, je da izveštava građane o događajima od javnog interesa.

Nedavno sam u „Nedeljniku“ pročitao Vaš intervju u kom tvrdite da je ovo vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva, a da je RTS kičma normalne, pristojne i kulturne Srbije. Ne shvatam kako se sprečavanje informisanja građana o važnom političkom i društvenom događaju može podvesti pod normalno, pristojno i kulturno.

Ne mogu da verujem da Vi smatrate da je rasprava, koja će biti vođena u Savetu Evrope, o zloupotrebama vlasti i urušavanju temelja civilizovanog života u Srbiji, tema nebitna za građane koji plaćaju pomenutu taksu. Zahtevam da RTS adekvatno izvesti o pomenutom događaju jer je to zakonska obaveza javnog medijskog servisa i Vas kao direktora.

Ostatak teksta pročitajte ovde

 

(Mačva Sky Info, Embargo)