Čestitke stižu

OBELEŽEN DAN OPŠTINE MALI ZVORNIK: Proslavljena 74. godišnjica oslobođenja od nemačke okupacije

Opština Mali Zvornik u ponedeljak, 17. septembra, obeležila je svoj dan, 74. godišnjicu oslobođenja od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i 63 godine od osnivanja opštine.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine, upriličenoj povodom toga, čestitku građanima za Dan opštine uputili su predsednik lokalnog parlamenta Radovan Tadić i predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić.

U govoru održanom pred gostima na sednici, među kojima su bili predstavnici brojnih državnih institucija, opština i gradova iz Srbije i Republike Srpske, kao i verskih zajednica, predsednik Jevtić naveo je da je opština Mali Zvornik, zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, u protekloj godini ostvarila izuzetne rezultate u radu, koji se ogledaju u mnoštvu realizovanih i započetih projekta.

Kao najznačajnije rezultate rada lokalne uprave on je naveo obnovu putne infrastrukture, električne i vodovodne mreže, stvaranje uslova za dolazak investitora i veće zapošljavanje, ulaganja ostvarena u razvoj poljoprivrede, turizma i drugih sektora privrede, kroz nabavke radova i opreme i finansiranje različitih programa i projekata, čime su, kako je rekao, umnogome poboljšani uslovi za život građana opštine Mali Zvornik.

Nakon govora predsednika opštine, na sednici je prikazan petnaestominutni film posvećen najznačajnijim aktivnostima i ulaganjima u opštini u protekloj godini i planovima za naredni period. U nastavku svečanosti, građanima zaslužnim za razvoj lokalne zajednice tradicionalno su uručene povelje, plakete i novčane nagrade, u znak zahvalnosti za doprinos opštini, koji su ostvarili sopstvenim radom i zalaganjem. Uručene su po tri povelje i plakete i četiri posebne novčane nagrade.

Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja povodom Dana opštine u Malom Zvorniku su: Arno Gujon, na ime pružanja pomoći Srbima na Kosovu; prof. dr. sc. Đoko Maksić, nefrolog na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, za posvećenost lekarskoj profesiji, na ime humanog rada i zalaganja za građane Malog Zvornika; državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Bojan Stević, za doprinos razvoju opštine i pomoć u dovođenju prvog velikog investitora u Mali Zvornik; sportistkinja Jovana Stanojević, članica Tekvondo kluba “Dušan Silni” iz Malog Zvornika, za ostvarene rezultate u sportu; diplomirana pravnica Gordana Vasilić, dugogodišnja načelnica Opštinske uprave Mali Zvornik, sada u penziji, na ime stručnosti i posvećenosti u radu i Narodna banka Srbije, za pomoć u obnovi mosta na reci Ravnaji u Radalju, nakon poplava 2014. godine.

Posebne novčane nagrade dobili su: poljoprivrednik i dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Mali Zvornik Ranko Ristanović iz Donje Borine, književnik Nenad Milkić iz Malog Zvornika, predsednik mesne zajednice Budišić Miroslav Petrović i predsednik mesne zajednice Radalj Vladimir Kojić.

U ime nagrađenih, opštini se na dodeli priznanja zahvalio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Bojan Stević, koji je tom prilikom rekao da je pomoć Malom Zvorniku realizovana u okviru aktivnosti na ravnomernom razvoju Republike Srbije i najavio dalji rad i podršku države na unapređenju uslova života u opštini. On se odrekao novčanog dela priznanja koje mu je uručeno, u korist pomoći socijano ugroženom stanovništvu u Malom Zvorniku.

U završnici svečanosti u Domu kulture Mali Zvornik održan je prigodan kulturno-umetnički program, u kojem su nastupili članovi KUD-a “Pervaz” iz Trgovišta i folklorni ansambli Udruženja veterana folklora Malog Zvornika i lokalnog Udruženja žena “Nezaborav”.

U okviru kulturnog programa povodom Dana opštine Mali Zvornik, u Omladinskoj sali Doma kulture održana je izložba portreta istaknutog mladog slikara Dejana Krstića iz Malog Zvornika.

(Mačva Sky Info)