Biseri Bogatića

VODIMO VAS U BANJU JOKIN GRAB KOD BOGATIĆA: To je najperspektivniji geotermalni izvor u Evropi (VIDEO)

Kako bismo upoznali javnost Srbije i Mačve sa potencijalima koje opština Bogatić nudi i sa kojima može da se ponosi, portal Mačva Sky Info je pokrenuo projekat „Biseri Bogatića“.

Ovog puta vas vodimo u Jokin Grab!

Jokin Grab je samonikla banja na izvoru geotermalne vode u Mačvanskoj ravnici. Do nje vas vodi makadamski put na koji nailazite kada se isključite sa glavnog puta. Nema šanse da promašite jer, čim se približite, videćete paru koja  se dimi iz zemlje.

Banja koristi dotok od eksperimentalne bušotine geotermalne vode udaljene 700 metara. Temepratura na izvorištu je 78 stepeni Celzijusovih, a samoizliv 60 litara u sekundi. 

Stručnjaci Rudarskog fakulteta u Beogradu su odavno procenili da je reč o najperspektivnijem geotermalnom izvoru u Evropi. Voda na kupalištu je 39 stepeni, a prilikom poslednjih ispitivanja utvrđeno je da je puna lekovitih svojstava i da je bogata minieralima, solima, sumpor dioksidom i da pomože kod mnogih oboljenja poput išijasa, lumbaga, spondiloze, kožnih bolesti, astme i mnogih drugih. 

Banja postoji 20 godina i mami posetioce iz drguih gradova i inostranstva. 

Brojna su svedočenja da je ljudima baš ova banja pomogla. Sve u svemu, za nekoga ko ne očekuje previše luksuza, a želi uživanje i lečenje u termalnoj vodi, banja Jokin Grab je pravi izbor.

Sadržaj je deo projekta „Biseri Bogatića“ koji je sufinansirala opština Bogatić.

Pogledajte VIDEO

Projekat „Biseri Bogatića“ sufinansirala je opština Bogatić.

(Mačva Sky Info)