Super liga

PREOKRET PARTIZANA U ŠAPCU: Mačva vodila sa 1:0, crno-beli preokrenuli rezultat i pobedili sa 3:1

Mačva je povela u Šapcu protiv favorizovanog Partizana iz Beograda, ali crno-belima je bilo potrebno tačno 13 minuta da preokrenu rezultat i na mestu gde su se mučili i prošle sezone opet „okrenu“ Mačvu, za pobedu u šestom superligaškom kolu – 3:1.

Partizan nije blistao, a Mačva je u prvom poluvremenu odigrala sjajno, i činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje.

U dve trećine meča Mačva je bila bolji protivnik: Šapčani su napadali po bodu, a Miloš Adamović je pravio ozbiljne probleme Slobodanu Uroševiću na jednoj, a Nenad Gavrić bio neuhvatljiv za Gabrijela Enakea na drugoj strani. Arhitekta svih akcija domaćina bio je Miodrag Gemović i igra ekipe Dragana Aničića bila je odlična.

Posle nekoliko pokušaja, Gavrić je iznudio penal, preuzeo odgovornost, njegov udarac sa 11 metara ukrotio je Filip Kljajić, na odbitak je naleteo iskusni vezista i krunisao bolju igru domaćina: 1:0 za Mačvu.

Ipak, u drugom poluvremenu dominirao je Partizan. Jedan od ključnih igrača bio je Danilo Pantić, koji je „spustio“ loptu Ivanoviću, a ovaj asistirao Nemanji Nikoliću za superligaški prvenac, 13 minuta kasnije pozajmljeni vezista Čelsija je izveo slobodan udarac i uz pomoć živog zida domaćina savladao do tog trenutka odličnog Bojana Puletića, da bi na kraju golman Mačve primio još jedan gol (strelac Rikardo). Na kraju: Mačva-Partizan 1:3.

(Mačva Sky Info/Mozzart sport)