Glumac i političar

PREDSEDNIK OPŠTINE KRUPANJ KAO ČUVENI VOJVODA: Političar se prepolovio zbog uloge u seriji KRALJ PETAR PRVI

Ivan Isailović, akademski glumac i predsednik Opštine Krupanj, odigrao je u filmu i TV seriji pod naslovom „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ u režiji Petra Ristovskog i produkciji „Zilion filma“ njegovog oca Lazara, ulogu čuvenog vojvode Voje Tankosića.

Njemu je za učešće u snimanju koje je upravo završeno trebalo više energije od ostalih kolega, s obzirom na to da ima mnogo posla i u lokalnoj samoupravi na čijem je čelu. Jer, u Krupnju se intenzivno gradi svakovrsna infrastruktura, a valja podržati i kulturna događanja u Rađevini, koja su ovde brojnija nego u nekim većim i razvijenijim srpskim sredinama, pišu Novosti.

Isailović je, inače, u varoši čiji je čelnik već uspostavio pozorišta za odrasle i decu, ali i produkciju zbog koje je ovdašnji ansambl rado viđen gost na scenama širom naše zemlje…

– Zbog velikih obaveza u lokalnoj samoupravi, reditelj i produkcija ovog kapitalnog projekta su mi omogućili da moji snimajući dani budu uglavnom tokom vikenda – svedoči Ivan Isailović. – Junak čiji lik dočaravam je potpuno drugačiji od mene, pa je bio veliki izazov da uopšte prihvatim tu ulogu. Primera radi, Voja je bio osnivač Četničkog pokreta, te najspremniji i najbolji ratnik tog vremena, a ja sam za tri meseca morao da smršam čak 30 kilograma.

A, za ovu ulogu je morao da bude vešt i na konju, pa mu je od pomoći bio vlasnik „Sunčane reke“ kraj Banje Koviljače Zoran Mirković, koji ima i Školu jahanja, a svojevremeno se i sam oprobao u nekim TV serijama reditelja Zdravka Šotre.

(Mačva Sky Info/Novosti)