Isplatiće se

ZORANA MIHAJLOVIĆ URUČILA UGOVORE O SUFINANSIRANJU: Opštini Krupanj 1.150.000 za planska dokumenta

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je ugovore o sufinansiranju planskih dokumenata gradonačelnicima i predsednicima 26 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je bio i predsednik Opštine Krupanj, Ivan Isailović.

Naša opština dobila je od ovog ministarstava 1.150.000,00 dinara za izmene i dopune plana generalne regulacije za naselje Krupanj. Ovo je još jedna značajna pomoć koju je opština Krupanj dobila od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Koliko je značajna podrška ovog ministrastva u svom obraćanju istakao je i predsednik Opštine Krupanj, rekavši da je izuzetno zahvalan jer je ova opština prepoznata kao jedna od onih koje čine sve za dobro svojih sugrađana, dodajući da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kontinuirano pruža podršku, kako ovoj, tako i ostalim lokalnim samoupravama.

– Krupanj je u poplavama 2014. pretrpeo katastrofalne posledice. Uređenjem plana generalne regulacije opštine građani će lakše dobijati građevinske dozvole, a biće uređena i industrijska zona. Zahvaljujući podršci Ministarstva u ovom projektu, Krupanj će krenuti u izgradnju tri nova hotela – rekao je Isailović.

Najavio je da će zahvaljujući izmeni plana generalne regulacije u Krupnju posle više godina biti izgrađena nova zgrada, kao i da će to biti prva zgrada sa liftom u Krupnju. Podpredsednica Vlade u svom uvodnom obraćanju rekla je da bez uređenja planskih dokumenata nema ni planske gradnje, te da je u ovom trenutku oko 70 odsto lokalnih samouprava pokriveno planskom dokumentacijom.

– Kao i prošle, i ove godine ćemo sufinansirati izradu planskih dokumenata, jer želimo da pomognemo građanima da lako dođu do lokacijskih uslova i započnu gradnju. Danas je ovde 26 lokalnih samouprava koje su se javile na javni konkurs Ministarstva i dobile sredstva za taj posao – rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je istakla da će se Ministarstvo potruditi da i sledeće godine obezbedi sredstva za sufinansiranje planskih dokumenata, za lokalne samouprave koje to još nisu učinile.

– Kao što uređujemo građevinske dozvole i sistem katastra, tako želimo i elektronske planove, kako bi građani što laganije došli do lokacijskih uslova. Cilj nam je da, nakon 30 godina u kojima se niko nije bavio ovom oblašću, konačno imamo sređenu plansku dokumentaciju i da urbanizam podignemo na viši nivo – rekla je ona.

(Mačva Sky Info)