Omaklo im se

BRANISLAV BOJIĆ IZ CEROVE KOD KRUPNJA SLUČAJNO SAZNAO DA JE POKOJNIK: Birokratska greška za nevericu

Branislav Bojić iz sela Cerove kod Krupnja bio je pokojnik skoro mesec dana, a da to nije ni znao.

To je saznao prikupljajući dokumenta za odlazak u penziju. Pošto je izgubio vojnu knjižicu, od vojnog odseka zatražio je potvrdu, da je odslužio vojni rok, pa je dobio uverenje na kome piše da je pokojnik.

Kada je iz centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Šabac dobio uverenje, nije ni čitao šta piše, nego je otišao u Centar za socijalni rad Krupanj, da što pre preda dokumenta.

– Predao sam papire, a službenica mi je rekla „Bojiću, vi ste pokojni“. Pitao sam je o čemu govori, kako sam pokojni kada razgovaramo, a ona mi je objasnila da u uverenju piše da sam na onom svetu. Sve crno na belo, pečat, potpis ovlašćenog službenika, i piše da uverenje služi „u svrhu regulisanja penzije“. Rekla mi je da moram u vojni odsek da to ispravim, i otišao sam u Loznicu. Našao sam odsek i rešio stvar. Oni jednostavno precrtaju gde piše pokojni i na to lupe pečat. Izvinjavali su se, kažu „dešava se“. Stigao sam da predam dokumenta istog dana, i sad čekam rešenje za penziju. Sve je sada u redu, ali ne znam na osnovu čega su upisali da sam pokojni, a tražim penziju – priča Bojić za „Kurir“ i dodaje da je po papirima pokojnik bio tačno od 19. jula do 14. avgusta.

Podsetimo, slična situacija se dogodila i Đorđu Miloševiću (79) iz Novog Sada kada ga je Klinički centar Vojvodine proglasio mrtvim, a to je saznao sasvim slučajno, kada nije uspeo da registruje automobil.

(Mačva Sky Info/Kurir)