Prevencija

NASTAVLJA SE AKCIJA: Besplatni specijalistički pregledi za sve građane u ŠABAČKOJ BOLNICI u nedelju od 8 do 16

Akcije besplatnih preventivnih pregleda za sve građane, koje su od septembra odvijaju pod pokroviteljstvom Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, biće organizovane po četvrti put – u nedelju 24. decembra širom zemlje.

U Opštoj bolnici Šabac svi zainteresovani sugrađani, tog dana u vremenu od 8 do 16 sati, moći će da obave besplatne zdravstvene preventivne preglede bez uputa i bez zdravstvene knjižice.

Ovog puta, akcija obuhvata i oftalmološke preglede koji će se obavljati u ambulantama Službe oftalmologije u prizemlju Hirurškog bloka. Takođe, u okviru akcije vršiće se ultrazvučni pregledi stomaka i uzimanje uzorka krvi za analizu utvrđivanja nivoa holesterola i triglicerida. Ultrazvučni i biohemijski pregledi obavljaće se u kabinetima RTG službe u prizemlju Internističkog bloka.

Pri dolasku na preventivni pregled potrebno je javiti se na info pult / šalter u prizemlju Internističkog bloka, radi registracije i daljeg upućivanja na preglede.

Savet za zainteresovane koji planiraju ultrazvučni pregled stomaka: dan pred pregleda potrebno je da se pripreme, u smislu uzdržavanja od konzumiranja: voća, salata, slatkiša i mlečnih proizvoda, kao i gaziranih i alkoholnih pića, mleka i kafe. U nedelju, na sam dan pregleda u prepodnevnim satima, preporučuje se ne unositi hranu. Za one koji planiraju da se pregledaju poslepodnevim satima, mogu doručovati – lagano, ali bez unosa alkoholnih pića i kafe.

Pacijenti koji nameravaju da im se analizira krv, potrebno je da, počev od dana uoči pregleda – od 18 sati, ne konzumiraju namirnice bogate mastima.

Portal Mačva Sky Info, pokretač projekta Prevencija umesto lečenja, podržava besplatne preventivne specijalističke preglede i apeluje na građane da se odazovu u što većem broju.

(Mačva Sky Info)