Važno blagovremeno javljanje lekaru

DIREKTOR ŠABAČKE BOLNICE DR SLOBODAN POPOVIĆ: Ako osoba koja doživi ŠLOG dođe na vreme kod nas, vratiće se kući NA NOGAMA!

Direktor šabačke Opšte bolnice dr Slobodan Popović gostovao je u emisiji „Aktuelno“ koja je počela prilogom o projektu portala Mačva Sky Info „Prevencija umesto lečenja“, u okviru kojeg najeminentniji stručnjaci u Mačvi i Srbiji daju našim čitaocima savete kako da ostanu zdravi i kako da izbegnu bolesti koje su u današnjem dobu sve češće i opasnije.

Preciznije, u emisiji TV As objavljeni su saveti neurologa dr Zorana Đurkovića, koji je naše čitaoce savetovao o moždanom udaru i načinima da se ovo oboljenje izbegne.

Komentarišući naš prilog, voditeljka Ana Acan je podsetila da je u Opštoj bolnici pre godinu i po dana formirana Jedinica za moždani udar.

Popović je rekao da je ideja novog menadžmenta da dobre stvari neguju i unaprede.

– Ovo je jako bitan momenat, krenula je inicijativa da se stanovništvo edukuje, da sve informacije vezane za lečenje moždanog udara, procedura koja se zove tromboliza, da te informacija dođe do meštana i građana Šapca, a takođe i da se lekari primarne zdravrstene zaštite dovoljno edukuju. Treba da svi izvučemo benefit, koji zaista može da bude ogroman. Samo ću plastično navesti – čovek koji doživi moždani udar, u narodu poznat kao šlog – simptomi su slabost strane, ruke, noge, poremećaj govora i gutanja – ako na vreme stigne u Opštu bolnicu Šabac i ako se procedura na vreme izvede, svi ti simptomi jednostavno nestanu – on na nogama izađe iz bolnice. A ako se u bolnicu ne stigne na vreme, posledice ostaju i čovek bude neka vrsta invalida – rekao je Popović, govoreći o akciji portala Mačva Sky Info.

Pogledajte ostatak priloga:

(Mačva Sky Info/TV As)