Premijerka u poseti

ANA BRNABIĆ OTVORILA FESTIVAL ZIMNICE: Podržaćemo Koceljevu, podržaćemo Mačvu

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je u Koceljevi 9. privredno-turističku manifestaciju „Festival zimnice“, koji je okupio više od 220 izlagača.

Premijerka je poručila da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike i slične festivale.

Na tezgama u Koceljevi, pored zimnice, mogli su da se nađu proizvodi od mesa i slatkiši iz domaće radinosti.

Premijerka je tokom posete Koceljevi obišla izlagače, a proizvođači su želeli da joj poklone teglice ajvara i druge proizvode.

– Ovo je deveta manifestacija. Sledeća je jubilarna, pa će vam doći cela vlada – rekla je Brnabić jednom izlagaču.

Premijerka je za lokalnu samouporavu Koceljeva rekla da je „veoma odgovorna“, s ozbirom na to da ima 88 zaposlenih, a da je optimalno 126 i rekla da tako opština štedi i može da podrži manifestacije i dovodi investitore.

– Podržaćemo Koceljevu, podržaćemo celu Mačvu. Mislim da je u poslednje vreme otvoreno 1.050 radnih mesta, jedna od većih fabrika je „Rauh“, ali ne treba da se oslanjamo samo na strane investitore i to je ono što Koceljeva dobro radi, oslanjate se na vaše preduzetnike, poljoprivrednike – rekla je ona.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što se puno njih javilo za subvencije za nabavku traktora, kao i za podršku mladim poljoprivrednicima.

– Pored toga što treba da se ponosite na Koceljevu i Mačvu, budite ponosni i na Srbiju. Sinoć sam doputovala iz Milana. Ne postoji zemlja u EU koja nije rekla: svaka čast kakvo ste gostoprimstvo pokazali prema migrantima – rekla je ona.

(Mačva Sky Info/Blic/Vlada Srbije-Promo)